Евген Уткін – кавалер французського ордену Мистецтва і Літератури

Засновник відомого київського міжнародного арт-фестивалю Bouquet Kyiv Stage та культурного центру Дом Майстер Клас Євген Уткін отримав одну із найпочесніших нагород Франції, яку вручають діячам культури.
Рішенням міністра культури Франції Євгену Уткіну було присвоєно звання Кавалера Ордену мистецтва і літератури L’Ordre des Arts et des Lettres. Він отримав цю нагороду за особистий внесок у популяризацію сучасної французької культури в Україні та розвиток французько-українського співробітництва. Ця відзнака є визнанням особистого внеску Євгенія та особливої подяки від міжнародних інституцій!
Хочемо також нагадати про підтримку Євгенія Уткіна нашої української культури:
● заснування культурного центру Дом Майстер Клас та міжнародного фестивалю високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage, який є подарунком місту;● багаторічна підтримка таких знакових культурних проектів як ГогольFest, кінофестиваль Молодість, міжнародний джазовий фестиваль Jazz in Kiev.
Напевно правий був класик, коли казав, що «велике бачиться на відстані»…, але ми маємо велику надію та сподівання, що ще за наших часів це велике стане помітним зблизька, культура стане модним українським трендом, а Євгенію Уткіну вдасться здійснити свою мрію, створивши один великий масштабний український культурний хаб - місце для творчих людей, в якому «поєднаються високі технології та високі мистецтва, права та ліва півкуля людства, алгебра та гармонія»!Вітаємо Кавалера Ордену Мистецтв і Літератури Євгенія Уткіна із заслуженою нагородою та бажаємо і надалі вірити серцем у велику силу мистецтва!
L’Ordre des Arts et des Lettres — одна із найпочесніших нагород Франції, яку вручають видатним діячам культури. Міністерство культури Франції заснувало цей орден у 1957 році, щоб відзначати осіб, що відзначилися своїми досягненнями в художній або літературній області або вкладом, який вони внесли у поширення мистецтва та літератури у Франції і у світі. Орден має три ступені - командор, офіцер і кавалер. Євген Уткін став кавалером, і отримав право носити знак на стрічці на лівій стороні грудей.

Фото і текст на цій сторінці поширюються на умовах CC BY 4.0 International

КОНТАКТИ ДОМУ МК

Адреса

ВУЛ. МИХАЙЛА КОЦЮБИНСЬКОГО, 6

Телефон

067 546 79 52

E-mail

gro.ssalkretsam%40ofni