Виставка "Вільне місто"

Масштабне арт-панно, створене 50 найвідомішими художниками Грузії. Це художній знак підтримки України грузинськими митцями та їх щире захоплення героїчним українським народом.


У Києві відкрилася виставка «Вільне місто» - подарунок Україні від грузинських митців.
Це - масштабне арт-панно, створене 50 найвідомішими художниками Грузії у лютому-березні 2023 року. Це художній знак підтримки України грузинськими митцями та їх щире захоплення героїчним українським народом.
Виставка є продовженням фестивалю Bouquet Kyiv Stage в Тбілісі, що з успіхом пройшов у квітні 2023.
Головні герої виставкового проекту «Вільне Місто» – це 50 грузинських художників, які є гордістю своєї країни. А серце і душа цьогопроекту - художник Мамука Цуцкірідзе. Саме він є автором ідеї «Вільного Міста» і людиною, яка цю ідею втілила в життя.
П’ятдесят знакових грузинських художників: різних за віком, вподобаннями, художнім стилем та техніками об’єдналися заради однієї ідеї – висловити підтримку Україні, любов та шану героїчному українському Народу.
Так впродовж семи тижнів створювалося арт-панно «Вільне Місто», яке в результаті перетворилося на цілісну художню роботу, написану рукою любові, підтримки і захоплення. Створюючи «Вільне Місто», художники мали велику мрію щоб роботи потрапили в Україну. І їх мрія здійснилася.
У цій історії багато співпадінь і символів, можна сказати, що втіленню задуму сприяв сам всесвіт: відкриття для преси в День Незалежності Грузії, відкриття для публіки у День Києва- в серці столиці – Софії Київській, , а тепер додалося ще й місце експозиції - музей Золоті Ворота.
Щиро віримо в те, що як і Золоті Ворота – це своєрідний вхід у вільне місто, так і виставка «Вільне Місто» стане своєрідним входом Грузії до свого вільного майбутнього!
Експозиція працюватиме впродовж місяця в музеї «Золоті Ворота» з 30 травня до 28 червня, з 10.00 до 18.00. Вхід за квитком у музей.

КОНТАКТИ ДОМУ МК

Адреса

ВУЛ. МИХАЙЛА КОЦЮБИНСЬКОГО, 6

Телефон

067 546 79 52

E-mail

gro.ssalkretsam%40ofni