77 книжок про Софію Київську вже в Оксфорді

Добірка, що містить 77 новітніх фундаментальних праць, наукових монографій і книжок наразі знаходиться на полицях славетної Bodleian Libraries і становить частину книжкового фонду бібліотеки.

77 книжок про Софію Київську зараз у Bodleian Libraries в Оксфорді
На фестивалі Bouquet Kyiv Stage 2022 в Оксфорді запрошена спікер Неля Михайлівна Куковальська, генеральна директорка Національний заповідник «Софія Київська», провела лекцію-розмову з викладачами і студентами Оксфордського Університету. Неля Михайлівна розповіла про історію створення головної пам'ятки України - Софії Київської, останні знахідки та дослідження музею, а також підняла тему збереження культурних цінностей під час війни в Україні. Зустріч з Нелею Куковальською викликала величезий інтерес і резонанс у британців.
Під час пребування в Оксфорді, одному із світових центрів знань і інтелекту, ми були вражені тим, наскільки мало інформації збергіється там про історію України, зокрема про період становлення нашої держави - Київської Русі.
Після повернення в Україну, Неля Михайлівна ініціювала передачу наукових і історичних видань про Софійський заповідник, як подарунок, головній університетській бібліотеці Bodleian.
Цими днями унікальна книжкова колекція дісталася до адресата!
Добірка, що містить 77 новітніх фундаментальних праць, наукових монографій і книжок наразі знаходиться на полицях славетної Bodleian Libraries і становить частину книжкового фонду бібліотеки.
Щиро дякуємо Нелі Михайлівні Куковальській, генеральній директорці Національного заповідника Софія Київська, за життєво необхідну ініциатіву і Ярославі Бухті, предзиденту Oxford University Ukrainian Society за допомогу у передачі книжкової колекції бібілотеці.
Радіємо популяризації у світі безцінних пам’яток нашої улюбленої «Софії Київської»!

КОНТАКТИ ДОМУ МК

Адреса

ВУЛ. МИХАЙЛА КОЦЮБИНСЬКОГО, 6

Телефон

067 546 79 52

E-mail

gro.ssalkretsam%40ofni