28 ТРАВНЯ 19.00 2024Національна Філармонія України

Концерт Мортен Йесен, фортепіано Наталія Гордєєва, скрипка

Dom MK став парнером українсько-данського проєкту композитора та піаніста Мортена Йєссена і української скрипальки Наталії Гордєєвої. Концерт відбудеться до дня Києва

Доброю традицією Dom Майстер Клас стало відзначеня Дня Києва особливими подіями. Минулого року у цей день ми презентували масштабну виставку грузинських художників «Вільне Місто» в Софії Київській та концерт хору Київ «Пробиваючись до Світла». Цього року ми стали партнерами українсько-данського проєкту композитора та піаніста Мортена Йєссена і української скрипальки Наталії Гордєєвої. 
Мортен Йессен, ф-но Наталія Гордєєва, скрипка
Мортен Йєссен, фортепіаноНаталія Гордєєва, скрипкаУкраїнсько-данський проєкт, побудований довкола творів сучасного данського композитора, що звучали за кордоном, а тепер будуть виконані в Україні.
Мортен Йєссен — данський композитор, мультиінструменталіст, засновник Нордичного церковного ансамблю. Серед його творів — фортепіанна “кінематографічна” музика та музика до кіно, а його стиль впізнається за такими рисами, як мінімалістичність, прозорість звучання, опора на традиції духовної музики. Від початку вторгнення Мортен був вражений сміливістю захисників України та силою спротиву українського народу, що звертається у своїй творчості до теми України та пропонує свій погляд на подвиг киян та українців загалом.
Цей проєкт не відбувся б, без співпраці композитора з українською скрипалькою Наталією Гордєєвою, яка вимушено опинилася у Данії навесні 2022 року, і яка популяризує українську музику за кордоном.У сюїті “Твій перший заповіт” Йєссен розмірковує над вмирущістю людини та значенням людського життя. Тоді як «7.12. Перша повітряна тривога» Зданюка ніби повертає до реальності — української буденності, що звучить сиренами і сповнена патріотизмом та відданістю.У центрі програми — сюїта “Київ” Йєссена, натхненна подіями битви за Київ 2022 року, яким автор щиро співчував.
Програма:Мортен Йєссен. Сюїта “Die Fǿrste Testamente” / “Твій перший заповіт” для скрипки і фортепіано на чотири частиниТарас Зданюк. «7.12. Перша повітряна тривога» для скрипки соло (2023)Мортен Йєссен. Сюїта «Київ» для скрипки і фортепіано на чотири частини (2023):1. Надія,2. Стійкість,3. Сум,4. Слава Україні!Мортен Йєссен. «Епілог» для скрипки і фортепіано (2020)
Партнери проєкту: Koda Kultur, Autor Dansk Musicer Forbund, Dansk KorforbundLouis-Hansen Fonden, Dansk Artist Forbund, Solistforeningen af 1921
Квитки

КОНТАКТИ ДОМУ МК

Адреса

ВУЛ. МИХАЙЛА КОЦЮБИНСЬКОГО, 6

Телефон

067 546 79 52

E-mail

gro.ssalkretsam%40ofni